19 juli 2011

Dit keer geen enorm verhaal over alle plekken waar ik ben geweest. De reis naar Frankrijk was met het hele gezin en dit keer heb ik me ook weinig met de fotografie bezig gehouden. We hadden een mooi huisje in het rustige plaatsje Vernoux-en-Vivarais. Langs de tuin liep een klein beekje waar de nodige libellen te vinden waren. Natuurlijk heb ik wel wat plaatjes gemaakt maar allemaal in een straal van een meter of 300 van het huisje. Al met al heb ik toch 4 nieuwe soorten op de foto weten te krijgen, wat me zeker niet tegen valt. De Iberische en de Koperen beekjuffer waren in redelijke aantallen te vinden. De Oranje breedscheenjuffer koste wat meer moeite, net als de gewone bronlibel. Met redelijk wat geduld toch best aardige foto’s van de verschillende soorten weten te maken.

Gewone bronlibel - Cordulegaster boltonii

Gewone bronlibel – Cordulegaster boltonii

Na terug te zijn gekomen in Nederland leek het toch redelijk weer te worden, dus de wekker om 4 uur gezet en vertrokken richting Pimpernelblauwtjes. Met elke kilometer die ik dichter bij de plaats van bestemming kwam betrok de lucht een beetje en bij aankomst was de mogelijke zon helaas verdwenen. Ondanks het gebrek aan zon was het natuurlijk best leuk foto’s maken. (zie resultaat hieronder) Nu eerst maar weer afwachten tot het beter weer wordt, ik ben in ieder geval blij dat ik op het moment niet meer in Frankrijk zit.

Pimpernelblauwtje - Maculinea teleius

Pimpernelblauwtje – Maculinea teleius