16 november 2011

M’n persoonlijke favoriet van 2011 heb voor het laatst bewaard. Ik verwacht in ieder geval geen insecten meer op de foto te zetten dit jaar, behalve misschien nog een Noordse winterjuffer – Sympecma paedisca. Volgend jaar hoop ik meer van dit soort platen te kunnen maken en wat minder te focussen op soorten en close-ups. Nu weer wachten op het voorjaar en ondertussen hopelijk nog wat mooie landschap plaatjes maken.

 

Grote vuurvlinder - Lycaena dispar

Grote vuurvlinder – Lycaena dispar

Dit keer twee versies van dezelfde foto. Normaal hou ik helemaal niet van zaken weg clonen, bij-snijden of overmatig bewerken van foto’s. In dit geval vond ik de drie licht vlekken toch wat storend en heb ik besloten eens aan de gang te gaan met de “clone stamp”. Helaas ben ik er nog niet echt over uit welke van de twee nu de beste plaat is, en of de drie vlekjes wel storend genoeg zijn om weg te halen. Hierbij in ieder geval alle twee de versies.

Origineel van de foto hier boven.

Origineel van de foto hier boven.