25 juli 2012

Vorig weekend terug gekomen van een schitterende vakantie met mn familie. In tegenstelling tot Nederland hadden we elke dag prachtig weer. Deze vakantie ben ik niet erg veel met de fotografie bezig geweest, maar als de kleine meisjes even gingen slapen tussen de middag, kon ik toch op pad om op zoek te gaan naar libellen.

Floor en Bo

Floor en Bo

We zaten 2 weken in een mooi huisje op een paar kilometer vanaf de rivier de Ardeche. De eerste week ben ik vooral bij deze rivier op zoek geweest naar de Gevorkte rombout, Bronslibel en kleine tanglibel. De tweede week meer bij een wat kleiner en meer in de schaduw liggend beekje geweest, hier zaten meer beekjuffers, Grote tang en schmerlibellen. Helaas hebben de meeste van deze soorten de gewoonte om vol in de zon op witte stenen te gaan zitten. Voor de foto niet altijd even spannend, maar zo was het nu eenmaal.

Hier al vast de nieuwe soorten die ik gevonden heb:

 

Grote tanglibel - Onychogomphus uncatusus

Grote tanglibel – Onychogomphus uncatusus

Wat vlinders betreft was het een stuk minder spannend. Overal vlogen wel Koningspages en Cleopatras rond maar het nodigde niet erg uit om hier fotos van te maken. Eigenlijk was het gewoon te warm, en was het te leuk met zn allen om fotos te gaan maken. Een keertje had ik het geluk een Snuitvlinder te vinden, verder geen enkele vlinder voor de lens gehad.

Snuitvlinder - Libythea celtis

Snuitvlinder – Libythea celtis

Nu terug in Nederland lijkt het weer een beetje beter te zijn geworden. Hopelijk komt het er van de komende maand nog wat leuke fotos te maken voor dat alle insecten weer weg zijn…