3 mei 2013

Eindelijk weer m’n eerste Oranjetipje (Anthocharis cardamines) van het jaar op de foto gezet. Elk jaar ga ik weer op zoek naar dit vlindertje, en op een of andere manier blijft het leuk. Het is dan ook een schitterend beestje dat altijd netjes boven op de Pinksterbloemen te vinden is. Afgelopen winter had ik al een plaatje in m’n hoofd met opkomende zon, dauw, Oranjetipje, etc. etc. Nu naar de eerste poging ben ik eigenlijk al dik tevreden met het resultaat, het is bijna zo als ik in mn hoofd had alleen was wat dauw nog wel leuk geweest.

Oranjetipje - Anthocharis cardamines

Oranjetipje – Anthocharis cardamines

Nu heb ik natuurlijk stapels foto gemaakt en bij de selectie bleef ik toch met twee fotos zitten. Ik kan niet kiezen welke nu beter is, dus vandaar dat ik ze alle twee maar online heb gezet.

Oranjetipje - Anthocharis cardamines

Oranjetipje – Anthocharis cardamines