15 augustus 2013

Ondertussen ben ik al weer eventjes aan het werk, maar ik ben twee weken met de familie naar zuid Frankrijk (Forcalquir) geweest. We hebben met z’n vieren een heerlijke vakantie gehad en weinig gedaan. Zoals altijd heb ik natuurlijk toch een paar keer de camera gepakt om in de omgeving wat leuke beesten op de foto te zetten. In eerste instantie had ik gedacht makkelijk libellen te kunnen vinden, maar behalve 2 Zuidelijke oeverlibel – Orthetrum brunneum bij het zwembad was er weinig te vinden. Halverwege de vakantie vond ik bij een stuwmeer een paar Zuidelijke heidelibellen – Sympetrum meridionale maar de volgende ochtend vroeg was er geen enkele te vinden dus ook dit viel wat tegen. De tweede week vond ik een mooi veldje op een paar kilometer afstand van ons huisje waar vrij veel parelmoer vlindertjes zaten en ben ik een paar keer vroeg opgestaan om op pad te gaan. Onderstaande foto van de Veldparelmoervlinder – Melitaea cinxia vond ik wel aardig geslaagd.

Veldparelmoervlinder - Melitaea cinxia

Veldparelmoervlinder – Melitaea cinxia

Langs de randen van het veld stonden hier en daar wat opvallende paarse bloemen met zo af en toe een slapende parelmoervlinder. Na heel wat gezoek en gepruts heb ik ook hier een naar mijn idee leuke foto van weten te maken. Al met al ben ik toch nog drie ochtenden (voor zonsopkomst) op dit veldje geweest.

Ondertussen ben ik ook nog een ochtendje in Duitsland geweest, maar die foto’s volgen nog.

Knoopkruidparelmoervlinder - Melitaea phoebe

Knoopkruidparelmoervlinder – Melitaea phoebe

Alle overige fotos zijn hier onder te vinden: