22 april 2014

Vorige week dinsdag hadden we op eens weer wat nachtvorst aan de grond. De avond hier voor ben ik vast op stap gegaan om te kijken of er vlinders te vinden waren. Al met al kon ik een stuk of 7 slapende witjes vinden, dus ik was klaar voor de volgende ochtend. De volgende dag op tijd naar mn veldje gegaan blijkt de helft van de vlindertjes zich te hebben laten vallen. Anderen lijken zich voorzichtig klapperend met de vleugels los te willen maken van het takje waar ze op zitten. Gelukkig zitten er nog 3 rustig op me te wachten, maar natuurlijk net op de plekken met de minste rijp. Uiteindelijk zit alleen het onderstaande vlindertje precies zoals ik wil. Het gras kleurt nog mooi een beetje wit van de rijp, en het zonnetje schijnt door de bomen juist op de eerste gras sprieten.
Pracht ochtend!

Klein geaderd witje - Pieris napi

Klein geaderd witje – Pieris napi