22 mei 2014

Ondanks dat ik de afgelopen drie weken zeker een keer of vijf op stap ben geweest heb ik niet super veel fotos genomen waar ik enhousiast over was. De eesrte keer richting Weerribben geweest tijdens een schitterende ochtend. Beetje dauw, mooi opkomende zon en zeker 50 uitsluipende Bruine korenbouten – Libellula fulva. Klinkt te mooi om waar te zijn, maar tegen de tijd dat de zon al een minuut of 20 op was had ik nog steeds niet de juiste libel gevonden voor een mooi plaatje. De zon was niet meer bruikbaar dus het enige wat ik kon doen was een foto maken zonder zon. Al met al niet een al te gek resultaat, maar niet wat ik verwacht had.

Bruine korenbout - Libellula fulva

Bruine korenbout – Libellula fulva

Vervolgens een ochtendje naar Duitsland geweest. Wekker ging om kwart voor 3, en een half uurtje voor de zon op was stond ik al weer vlinders te zoeken. Helaas was er niet meer te vinden dan Bruine vuuvlinder en Aardbeivlinder. Ook het zonnetje liet het afweten. Uiteindelijk nog wel wat leuke fotos van de Aardbeivlinder – Pyrgus malvae kunnen maken.

Dan weer een keertje terug naar de weerribben maar zonder al te veel succes. Het weer was parchtig en zoals altijd beesten genoeg, maar het lukte gewoon niet wat moois te maken.

Omdat ik wel even klaar was met het vroege opstaan ben ik nog twee keer in de omgeving van Harderwijk op zoek gegaan naar Weidebeekjuffers – Calopteryx splendens. Dit keer met meer geluk en eindelijk weer een foto gemaakt waar ik tevreden mee ben. Wat een prachtige beestjes zijn het toch.

Weidebeekjuffer - Calopteryx splendens

Weidebeekjuffer – Calopteryx splendens