4 juni 2014

Vorige week vrijdag ging de wekker al weer om 02:40 in de ochtend. Even m’n schoonvader opgepikt en toen samen richting Hamburg gereden om op zoek te gaan naar het Geelbont dikkopje – Carterocephalus silvicola. Al met al was het een hele tocht, maar rond een uur of 7 waren we op de plek van bestemming en begon het zoeken. Ik had verwacht zonder al te veel moeite verschillende vlinders te kunnen vinden langs een pad in het bos maar dat was toch minder makkelijk dan gedacht. Uiteindelijk kwam ik een enkel vlindertje tegen op een grote open plek in de schaduw. Na heel wat fotos gemaakt te hebben kwam eindelijk de zon over de bomen heen. Aangezien ik graag een foto van een mannetje met open vleugels wilde hebben was dit het moment. Gelukkig kon ik nog net een hand vol fotos maken van de bovenkant van de vleugels, maar het vlindetje zat in no-time al weer ergens boven in een boom.

Na deze toch wat korte foto sessie een andere plek in het bos bezocht waar ik ook nog een vlinder tegen kwam. Deze werkte iets beter mee, maar was ook vrij snel weer weg. Toen was ik er eigenlijk al wel weer klaar mee, dus richting auto gelopen even wat gegeten en begonnen aan de reis richting Monschau.

Heel wat uurtjes later tegen het eind van de dag kwamen we aan op de plek van bestemming. Na het eten vast even gekeken of er wel vlinders te vinden waren om de volgende dag op de foto te zetten. Het leek er op dat de meeste vlinders een slaap plek hadden gevonden in bomen of andere onvindbare plekken, maar er zat nog een Ringoogparelmoervlinder en drie blauwe vuurvlinders. Precies genoeg voor de volgende ochtend. Daarna de auto geparkeerd, en achter het stuur in slaap gevallen.

De andere fotos van het Geelbont dikkopje – Carterocephalus silvicola staan Hier

Geelbont dikkopje - Carterocephalus silvicola

Geelbont dikkopje – Carterocephalus silvicola