6 juni 2014

Rond 05:30 word ik iets wat verkreukeld en verkleumd wakker op mn auto stoel. Het is kouder dan ik dacht maar het weer ziet er prima uit. Na een paar happen eten pak ik mn spullen om weer op stap te gaan. Tot mijn verbazing blijkt het gevroren te hebben en zit alles onder een laagje rijp. Ik hoop dat de vlinders die ik gister gevonden heb nog op dezelfde plek zitten, en dat het in het dal ook gevroren heeft. Aangekomen in het dal lijken drie van de vlindertjes nog netjes op hun plek te zitten, en ook hier is alles bedekt met een laagje rijp. Als eerste begin ik fotos te maken van de Ringoogparelmoervlinder – Boloria eunomia omdat hier de rijp het duidelijkst te zien is. Op de foto hier onder kan je in de vergroting heel mooi de ijskristallen op de vleugel van de vlinder zien zitten.

Ringoogparelmoervlinder - Boloria eunomia met rijp

Ringoogparelmoervlinder – Boloria eunomia met rijp

Vervolgens ga ik aan de slag met een Blauwe vuurvlinder. Vanwege het super kleine beestje en de zeer kleine scherpte diepte is het nog een heel gepriegel om alles netjes scherp te krijgen. Maar al met al mag het resultaat er wel zijn vind ik.

Na nog een beetje rond gelopen te hebben, en hier en daar wat foto te maken is het weer genoeg geweest.

De andere fotos van de Blauwe vuurvlinder – Lycaena helle staan Hier

Blauwe vuurvlinder - Lycaena helle

Blauwe vuurvlinder – Lycaena helle