21 augustus 2014

Van 18 juni tot en met 8 augustus zijn we met het hele gezin op vakantie geweest in Zuid Frankrijk iets ten noord oosten van Orange aan de rivier de Ardeche. Ik had verwacht zonder al te veel moeite stapels libellen en waterjuffertjes op de foto te kunnen zetten maar dat was toch niet het geval. Ondanks het lekker weer was er toch eigenlijk geen beest te vinden en ook vlogen er erg weinig vlinders rond. De eerste helft van de vakantie heb ik me dan ook totaal niet met fotos bezig gehouden, maar na

een tijdje moest ik toch eens op stap en besloot wat verder te rijden naar een libellen plek van enkele jaren geleden. Op een handje vol beekjuffers na zat hier ook eigenlijk niks en besloot nog even een rondje te rijden toen ik bij een mooi veldje op een helling kwam. Veel bijzonders zat er niet, maar het stikte er wel van de bos, veld, tweekleurige and knoopkruid parelmoervlindertjes. Al met al toch 5 ochtenden mijn wekker om 05:00 uur gezet om op deze plek fotos te gaan maken. De meeste fotos zijn erg standaard geworden, maar op de laatste ochtend lukte het eindelijk een foto te maken waar ik echt tevreden mee was.

De foto hier onder is naar mijn smaak op dit moment een van mijn beste fotos. Het geeft niet een strakke weergave van een vlindertje weer, maar het is meer een klein landschapje waar de vlinder centraal staat. Met een beetje fantasie voel je de natuur wakker worden na een koude nacht.

Bosparelmoervlinder - Melitaea athalia

Bosparelmoervlinder – Melitaea athalia

Alle overige fotos zijn hier onder te vinden: