12 augustus 2015

Er is de laatste tijd veel gebeurd. Wat fotos betreft ben ik redelijk veel op stap geweest en heb ik de nodige uitstapjes naar het buitenland kunnen maken. Over het algemeen niet met heel erg veel nieuwe fotos, maar ik heb toch weer wat leuke nieuwe soorten vast weten te leggen. Prive /zakelijk gaat het wat minder omdat ik vorige maand mijn baan verloren heb. Nu dus weer op zoek naar een andere leuke uitdaging na 15 jaar min of meer voor hetzelfde bedrijf gewerkt te hebben. Ondank dit slechte nieuws toch nog op vakantie geweest met de familie naar Italië waarvan ik net weer een week terug ben. Nu vanmiddag nog snel een paar dagen met de auto naar Zwitserland (ondanks het slechte weer)

Vanwege de grote achterstand in fotos die ik nog online moet zetten ga ik maar gewoon verder waar ik gebleven ben en dat is het voorjaar. Naast de Oranje tipjes probeer ik ook altijd even op zoek te gaan naar de blauwe Heikikker wat dit jaar niet zonder succes was.

Heikikker - Rana arvalis

Heikikker – Rana arvalis

Vervolgens ook twee keer naar de Weerribben geweest op zoek naar libellen en juffertjes. De eerste keer was er wat libellen betreft niet veel te vinden waardoor ik me weer eens met waterjuffertjes bezig heb gehouden. Resultaat is een kleine Vuurjuffer hangend tussen het natte gras in prachtig tegenlicht.

Vuurjuffer - Pyrrhosoma nymphula

Vuurjuffer – Pyrrhosoma nymphula

Het tweede bezoek aan de Weerribben hoopte ik meer libellen te kunnen vinden. Dit viel in eerste instantie wat tegen maar uiteindelijk vond ik een bedauwde Glassnijder prachtig vrij hangend langs een pad. (soms gaat het zo makkelijk) Als de zon dan ook nog mooi de achtergrond beschijnt is het plaatje compleet. De andere foto is hier te vinden: Glassnijder – Brachytron pratense

Glassnijder - Brachytron pratense

Glassnijder – Brachytron pratense