5 juli 2016

Blauwe vuurvlinders – Lycaena helle zijn naast de Violette vuurvlinders naar mijn idee toch wel de mooiste vlindertjes die we in Europa hebben. En dus zoals bijna elk jaar ben ik 28 mei weer richting de Eifel gereden op zoek naar deze prachtige vlindertjes. Het is wat lastig uit te leggen, maar het komt er op neer dat ik liever een nacht in de auto slaap dan dat ik mega vroeg het bed uit moet, en dus ben ik samen met Jordi en m’n schoonvader tegen een uurtje of 20:00 richting Duitsland gereden. Na een uur of drie rijden parkeren we langs de kant van een klein landweggetje, drinken een paar biertjes en een uurtje later gaan we slapen (in de auto).

Blauwe vuurvlinder - Lycaena helle

Blauwe vuurvlinder – Lycaena helle

De volgende dag tegen een uurtje of half zes gaat de wekker en begint onze zoektocht. Na redelijk lang zoeken vinden we een paar slapende Blauwe vuurvlinders, maar ze zijn allemaal al redelijk versleten. Als het later de zon wat hoger staat en het snel warmer wordt zijn er meer vlinders te vinden. Toch zijn de meeste vlinders al redelijk oud en is het erg zoeken naar een mooi vers exemplaar. Natuurlijk krijg ik uiteindelijk wel een mooi beestje op de foto, maar zoals alle jaren is het weer niet helemaal naar mijn zin.

Volgend jaar weer een kans!