6 juli 2016

Na het matige resultaat bij de Blauwe vuurvlinder ben ik tien juni mijn geluk gaan beproeven bij de Rode vuurvlinder – Lycaena hippothoes. Tegen een uur of acht ben ik samen met Jordi weer richting Duitsland gereden om dit keer in de buurt van de Rode vuurvlinder de nacht door te brengen. Ook dit keer hebben we weer in de auto geslapen.

Na een niet al te beste nacht gaan we al op tijd op zoek naar vlinders. Maar zoals natuurlijk wel vaker is het net iets te veel bewolkt. Dit keer was de weersverwachting ook al niet optimaal, maar we hadden geen andere optie. Na toch wel redelijk lang zoeken vinden we een paar slapende Rode vuurvlinders en een paar Tweekleurig hooibeestjes – Coenonympha arcania. Meeste vlindertjes zitten niet al te best voor de foto en ook begint het al snel warm te worden en beginnen de vlinders te vliegen. Als er dan een mannetje mooi gaat zitten om zich te warmen in de eerste zon maak ik toch nog een redelijke foto, niet speciaal maar toch altijd mooi zo’n verse vuurvlinder.

Rode vuurvlinder - Lycaena hippothoes

Rode vuurvlinder – Lycaena hippothoes

Na een paar foto’s gemaakt te hebben vliegen de vlindertjes druk in het rond en heeft foto’s maken geen zin meer. Omdat we we nog mooi op tijd zijn gaan we ook nog even kijken bij en plek met ringoogparelmoervlinders – Boloria eunomia. Vrij makkelijk weten we wel een stuk of tien verse vlinders te vinden en door het wisselvallige weer zijn ze niet erg druk. Nadeel is wel dat we geen mooi zonnetje hebben. Vrij inspiratieloos maak ik wat foto’s, en jammer genoeg wordt het ook niet beter dan dit.

Ringoogparelmoervlinder - Boloria eunomia

Ringoogparelmoervlinder – Boloria eunomia

Als we weer terug lopen richting auto maak ik nog snel even een foto van een Dwergblauwtje – Cupido minimus en een klaverblauwtje-polyommatus-semiargus en dan zit het er weer op. Paar uur later zit ik weer lekker bij te komen in de tuin.