20 november 2016

Afgelopen zaterdag was het voor het eerst weer koud genoeg dat er kans op rijp was. Aangezien de kans op mist ook groot was, moest ik natuurlijk wel op zoek gaan naar winterjuffertjes. Dus al op tijd in het donker richting het noorden gereden om op zoek te gaan naar Noordse winterjuffers. Eenmaal op de plek van bestemming had ik al vrij snel een aantal juffertjes gevonden. Sommigen diep weggekropen, anderen hoger in de begroeiing en mooi onder de rijp. Het mooist vond ik eentje die aan een takje hing met een mooi berijpt blad. Hier dus de nodige foto’s van gemaakt, maar door de snel opkomende bewolking zijn alleen de eerste paar foto’s mooi van kleur. Ondanks dat de foto van vrij ver genomen is en het juffertje dus erg klein op de foto staat, denk ik toch wel dat het een mooi plaatje is geworden die mooi laat zien hoe dit juffertje de winter door brengt.

Noordse winterjuffer - Sympecma paedisca

Noordse winterjuffer – Sympecma paedisca