22 december 2016

De Bandheidelibel is een van de soorten die ik bijna ieder jaar wel eens op de foto probeer te zetten. Met elk jaar de hoop op weer betere foto’s. Dit jaar eens een andere plaats bezocht met de hoop op beter licht dan de plekken waar ik andere jaren ben geweest. Helaas was het hele veld recent gemaaid en was er weinig begroeiing meer over. Het voordeel hiervan was wel dat er een paar net uitgelopen fris groene sprieten stonden met een bandheidelibel er op. Tegen de tijd dat de zon onder ging ontstonden er kleine druppeltjes aan de uiteinden van de grassprieten. Ook kwam er nog een klein beetje licht van de rode wolken tussen de bomen in de achtergrond door wat de foto net wat meer kleur geeft. Of het resultaat hieronder beter is dan wat ik had weet ik niet, maar het is wel een mooi fris plaatje geworden al zeg ik het zelf :)

Bandheidelibel - Sympetrum pedemontanum

Bandheidelibel – Sympetrum pedemontanum