19 juni 2017

Al weer even geleden (21 mei) ben ik zoals gewoonlijk weer op zoek geweest naar Blauwe vuurvlinders – Lycaena helle. Vrijdag avond zijn we al richting de Eifel gereden waar we een nachtje in de auto hebben geslapen. Vervolgens vroeg opgestaan om op zoek te gaan.

Het vinden van slapende vuurvlinders viel niet mee, en uiteindelijk hebben we uren moeten wachten tot de eerste vlinders begonnen te vliegen. Maar omdat het een koude nacht was begonnen alle vlinders zich rustig op te warmen wat voldoende kansen gaf tot het fotograferen van open vlindertjes. Al met al toch weer twee foto’s weten te maken waar ik tevreden mee ben. Voor onderstaande foto van een mooi vers mannetje geeft redelijk goed de blauwe glans weer.

Blauwe vuurvlinder - Lycaena helle

Blauwe vuurvlinder – Lycaena helle