16 maart 2018

Omdat het al weer een hele tijd geleden dat ik een Spiegeldikkopje – Heteropterus morpheus gezien had, leek het me leuk deze soort weer eens te gaan zoeken. Ondanks dat ik wel een beetje mijn twijfels over het weer had, toch mijn wekker op tijd gezet en in het donker op stap gegaan. Eenmaal aangekomen op de juiste plek, was het een kleine moeite om verschillende slapende Spiegeldikkopjes te vinden. Helaas was ik niet de eerste, en waren er al verschillende personen voor me geweest, die het ook nog nodig vonden om de hele begroeiing inclusief waardplanten plat te stampen. Gelukkig kon ik gewoon netjes vanaf het pad een vlindertje uit kiezen, en rustig fotograferen. Onderstaande zat wel heel erg fraai op een bloempje van de Wikke.

Spiegeldikkopje - Heteropterus morpheus

Spiegeldikkopje – Heteropterus morpheus