14 juni 2018

Zo na de zomer vakantie beginnen de vlinders in Nederland altijd hard achteruit te gaan, en ook merk ik dat ik zelf dan wel weer wat extra rust kan gebruiken. Toch probeer je zo nu en dan toch nog even op stap te gaan maar meestal zonder al te veel succes.

In augustus ben ik nog eens wezen zoeken naar de Zilveren maan – Boloria selene. Op zich waren en nog genoeg vlinders te vinden, maar aan alle vlinders was al goed te zien dat ze hun beste tijd wel gehad hadden. Ondanks dat natuurlijk toch een poging gewaagd om een foto te maken.

Zilveren maan - Boloria selene

Zilveren maan – Boloria selene

Een van de soorten die meestal als een van de laatste in het jaar nog te vinden is, is de Kleine vuurvlinder – Lycaena phlaeas. Een schitterend klein vlindertje waar ik om een of andere reden al jaren geen foto meer van gemaakt had. Als het dan ook nog een mooi ochtendje is met heel veel dauw, kan ik het niet laten een mooie close-up te maken.

Kleine vuurvlinder - Lycaena phlaeas close-up

Kleine vuurvlinder – Lycaena phlaeas close-up

Wat verderop in hetzelfde veldje zit een ander exemplaar waar ik een stuk verder vanaf ga zitten, wat weer een compleet andere foto geeft, maar naar mijn idee zeker niet minder. In 2018 moet ik zeker eens terug gaan om wat meer werk van dit vlindertje te maken, want hier kan ik zeker nog een veel betere foto van maken…

Kleine vuurvlinder - Lycaena phlaeas

Kleine vuurvlinder – Lycaena phlaeas