24-12-2012 - Kerst

Het is al weer even terug maar we hadden een weekje of twee terug even sneeuw. Natuurlijk ben ik op stap geweest om fotos te maken. Heerlijk om weer eens met de camera op stap te gaan. Het resultaat was helaas niet super, maar toch wat aardige plaatjes geschoten waar de onderstaande naar mijn idee de beste van was.

Nu dus helaas geen witte kerst, niks dan regen en wind. Even geen fotos maken dus en wachten op beter weer. Ondertussen ben ik al wel weer plannen aan het maken voor het volgende jaar. Hopelijk krijg ik het voor elkaar volgend jaar richting Roemenie te kunnen gaan. We gaan het zien.

Voor nu wens ik iedereen op de valreep nog goede kerstdagen en al vast een schitterend 2013 toe!

Kootwijkerzand
Kootwijkerzand




31-10-2012 - Speulderbos

Elk jaar probeer ik in de herfst een paar keer naar het bos te gaan om een mooie foto te maken. Elk jaar valt me dit ook weer vies tegen, de kleuren vallen tegen, er zijn geen zonnestralen of de foto is eigenlijk gewoon een rommeltje. Dit keer ben ik voor het eerst eens tevreden uit het bos gekomen. Ik stond zo waar op een plek die en niet te rommeling was en waar de zon vrij vroeg het bos in scheen. En dan natuurlijk niet het geluk te vergeten dat de zon zich even tussen wat wolken door liet zien…

Het Speulderbos in de herfst
Het Speulderbos in de herfst




11-10-2012 - Herfst

De herfst is weer echt begonnen, zo nu en dan een lekkere koude nacht en ook de bomen beginnen zo langzamerhand weer mooi geel te worden. Helaas ben ik deze week in verband met de drukte op mijn werk niet op stap geweest. Wel ben ik vorig weekend weer even bij een mooi meertje in de buurt wezen kijken. De mist werkte schitterend mee, maar dit keer waren het de wolken die de zon geen kans gaven om een beetje kleur in de foto te brengen. Maar op zich is dit ook wel aardig, in ieder geval een lekker fris plaatje.

Helaas morgen naar het ziekenhuis om mijn liesbreuk te laten verhelpen. Dit weekend zal er dus weinig aan de fotografie gebeuren. Hopelijk binnenkort nog eens het bos in met lekker weer en mooie herfst kleuren.

Radio Kootwijk
Radio Kootwijk




26-09-2012 - Kootwijkerveen

Afgelopen week ben ik voor de tigste keer naar het Kootwijkerveen geweest. Elke keer dat ik hier heen ga hoop ik met mooiere platen thuis te komen. Vaak is dit niet het geval, maar deze keer is dat naar mijn idee eindelijk toch gelukt.

Dit keer was het eigenlijk zelfs per toeval dat ik op deze plek uit kwam. In eerste instantie was ik van plan naar de hei te gaan met hoop op grond mist. Onderweg bleek het op veel plaatsen voor het eerst onder nul te zijn en was de meeste mist als rijp neer geslagen. Omdat de hei in dit geval zo wie zo geen mooie platen op zou leveren hoopte ik dat door het grote temperatuur verschil er wel veel damp boven het water zou hangen. En met de tijd die ik nog over had was de enige plek met water die ik op tijd kon vinden het Kootwijkerveen. Het was zelfs nog even rennen met de hele bepakking, maar ik kon nog net een paar minuten deze schitterende lucht mee pikken.

Verder was het helemaal super dat deze foto voor het eerst een nummer een positie op http://500px.com wist te veroveren: http://500px.com/photo/14571179

Kootwijkerveen @ 500px.com
Kootwijkerveen @ 500px.com




09-17-2012 - Noordse glazenmaker – Aeshna subarctica

Van het weekend ben ik bijna een hele dag op zoek geweest naar de Noordse glazenmaker – Aeshna subarctica. Al jaren probeer ik een aardige foto van deze libel te maken, maar tot nu toe was dit nog steeds niet gelukt. Dit keer was het weer een lange dag, 3 uur rijden en 5 uur zoeken, maar toch eindelijk een aardige foto weten te maken. Niet dat dit zo’n hele spannende foto is, maar heel veel beter verwacht ik op het moment even niet. Deze libel heeft als gewoonte zich op te warmen op vaak dode of lichte bomen, vandaar dus deze foto. Nu alleen een vrouwtje op de foto kunnen krijgen, volgend jaar hopelijk het mannetje die naar mijn mening toch een stuk mooier is.

Noordse glazenmaker – Aeshna subarctica
Noordse glazenmaker – Aeshna subarctica




31-08-2012 - De Weerribben

De afgelopen 2 weken ben ik twee keer voor het werk naar de Weerribben geweest. Het was vooral de bedoeling om de Groene glazenmaker – Aeshna viridis op de foto te zetten. Natuurlijk is het dan heel leuk als je er tientalleen weet te vinden, alleen erg jammer dat ze onophoudelijk rond vliegen op zoek naar een vrouwtje. Uiteindelijk heb ik toch een vrouwtje gevonden om op de foto te zetten. Verder was het ook wel een verrassing om 2 keer een slapende Paardenbijter – Aeshna mixta te vinden. Nu heb ik eindelijk eens normale fotos van deze soort. De enige libel die zich wel makkelijk liet vinden en fotograferen was de Zwarte heidelibel – Sympetrum danae. Uiteindelijk zit er natuurlijk geen een precies zo als je wil, maar heb toch wel aardige plaatjes kunnen maken.

Zwarte heidelibel – Sympetrum danae
Zwarte heidelibel – Sympetrum danae




13-08-2012 - Kempense heidelibel – Sympetrum depressiusculum

Afgelopen weekend was het eindelijk weer een lekker weer om fotos te gaan maken. Dit keer op zoek gegaan naar de Kempense heidelibel – Sympetrum depressiusculum. Helaas is het nogal een stukje rijden, lopen e.d. dus ging de wekker al om 03:20 uur… Maar met de foto hieronder als resultaat mag ik zeker niet klagen.

De foto is een beetje donkerder gemaakt zodat t spinnenweb wat meer opvalt.

Kempense heidelibel – Sympetrum depressiusculum
Kempense heidelibel – Sympetrum depressiusculum




25-07-2012 - Zuid Frankrijk 06-07/21-07

Vorig weekend terug gekomen van een schitterende vakantie met mn familie. In tegenstelling tot Nederland hadden we elke dag prachtig weer. Deze vakantie ben ik niet erg veel met de fotografie bezig geweest, maar als de kleine meisjes even gingen slapen tussen de middag, kon ik toch op pad om op zoek te gaan naar libellen.

Floor and Bo
Floor and Bo


We zaten 2 weken in een mooi huisje op een paar kilometer vanaf de rivier de Ardeche. De eerste week ben ik vooral bij deze rivier op zoek geweest naar de Gevorkte rombout, Bronslibel en kleine tanglibel. De tweede week meer bij een wat kleiner en meer in de schaduw liggend beekje geweest, hier zaten meer beekjuffers, Grote tang en schmerlibellen. Helaas hebben de meeste van deze soorten de gewoonte om vol in de zon op witte stenen te gaan zitten. Voor de foto niet altijd even spannend, maar zo was het nu eenmaal.

Gevorkte rombout - Gomphus graslinii
Gevorkte rombout - Gomphus graslinii


Wat vlinders betreft was het een stuk minder spannend. Overal vlogen wel Koningspages en Cleopatras rond maar het nodigde niet erg uit om hier fotos van te maken. Eigenlijk was het gewoon te warm, en was het te leuk met zn allen om fotos te gaan maken. Een keertje had ik het geluk een Snuitvlinder te vinden, verder geen enkele vlinder voor de lens gehad.

Snuitvlinder – Libythea celtis
Snuitvlinder – Libythea celtis


Nu terug in Nederland lijkt het weer een beetje beter te zijn geworden. Hopelijk komt het er van de komende maand nog wat leuke fotos te maken voor dat alle insecten weer weg zijn…


02-07-2012 - Zwitserland en Italie 26-06/01-07

Afgelopen week ben ik weer eens naar Zwitserland en Italie geweest. Dit keer niet echt om nieuwe soorten vlinders te vinden maar om betere fotos te maken van speciale berg soorten.

Nadat ik woensdag lekker een dagje vrij was, en een gezellige dag met m’n kleine meiden had gehad ben ik na het eten vertrokken. Eerst even Jordi opgehaald om vervolgens rond 19:00 uur richting de omgeving van Sierre (Zwitserland) te rijden.

Op de eerste plek hoopte in vooral om de Oranjebonte parelmoervlinder – Euphydryas intermedia te vinden. Toen we rond 06:00 uur op de plaats van bestemming waren direct begonnen met zoeken. Zo als vaak het geval is, was er weer van alles te vinden behalve de vlinder die ik zocht. Zonder fotos te maken even een stukje verder gereden naar een wat hoger gelegen plek die een paar jaar geleden ook erg mooi was. Helaas was hier nog minder te vinden, waarschijnlijk omdat we nog wat vroeg in het jaar waren. Al snel weer terug op de eerste plek om dan toch maar wat fotos van andere soorten te maken. Toen het uiteindelijk te warm was om nog rustig fotos te maken zijn we weer terug gegaan naar de auto. Bij de auto aangekomen zit er op nog geen 10 meter afstand eindelijk het beest dat we hopen te vinden. Geen bijzondere fotos maar wel een super mooie verse vlinder op de straat…

Na een korte lunch vertrekken we richting Aosta (Italie). Tegen het eind van de middag komen we aan, en zetten de tent op. We zoeken nog even wat in de omgeving en vinden precies 1 Aosta esparcetteblauwtje – Polyommatus humedasae. Het is alleen te warm om fotos te maken dus gaan lekker uitrusten en kijken de volgende dag of de vlinder nog op dezelfde plek zit.

Oranjebonte parelmoervlinder – Euphydryas intermedia
Oranjebonte parelmoervlinder – Euphydryas intermedia


Als we vrijdag rond een uurtje of 06:00 op staan gaan we eerst even bij het vlindertje van de dag ervoor kijken. Gelukkig zit deze nog steeds op dezelfde plek, en kunnen we wat leuke plaatjes schieten. Dan vertrekken we naar Rhemes-Notre-Dame om vooral op zoek te gaan naar de Witbonte parelmoervlinder – Euphydryas cynthia. Omdat deze vlinder vaak vrij hoog in de bergen zit maken we een aardige klim. De wandeling valt best wel een beetje tegen, maar eenmaal boven is het een schitterende plek met een prachtig uitzicht. Gelukkig zitten er ook nog stapels vlinders en zelfs de soort die we zoeken.

Panorama - Rhemes-Notre-Dame
Panorama - Rhemes-Notre-Dame


Bij de auto terug gekomen is het tijd voor een korte lunch, en dan gaan we naar het volgende dal voor een 2e stevige wandeling. Ik had gedacht dat dit wel mee zou vallen, maar we gaan dit keer echt in slow motion de berg op. Na veel korte stops eindelijk boven op de berg gekomen vliegt er niet veel meer dan een handje vol Bergresedawitje – Pontia callidice. Omdat er verder niks is en ik totaal geen zin heb om nog meer te lopen neem ik de tijd eens een mooie foto van deze vlinder te maken. En als het vlindertje dan ook nog even mee wil werken lukt dat ook nog heel aardig.

Tegen het eind van de middag gaan we richting tent om bij te komen, te eten en te slapen…

Bergresedawitje – Pontia callidice
Bergresedawitje – Pontia callidice


Zaterdag staan we al weer op tijd onder aan de berg. Dit keer met stijve kuiten en pijnlijke heupen, dus blijven we beneden. Hier en daar zitten wat slapende parelmoervlindertjes en ook het Zwart blauwtje – Eumedonia eumedon laat zich netjes fotograferen. Na een uurtje of twee weer richting camping om te eten en de tent in te pakken.

Nu rijden we richting het oosten, waar ik een leuke vlinder plek dacht te hebben gevonden. Na 3 uur in de auto gezeten te hebben blijkt het plekje erg mooi, maar zitten er niet zo erg veel vlinders. Na een wandeling om een mooi meer besluiten we verder te gaan, ook het weer begint wat minder te worden. Op weg uit het dal kom ik een stapel Groot geaderd witjes – Aporia crataegi tegen die druk zijn een mooi plekje op een bloem te bemachtigen. We gaan nu echt weer richting huis maar plannen om smorgens eerst nog vlinders te zoeken in de omgeving van Cochem (Duitsland).

Groot geaderd witje – Aporia crataegi
Groot geaderd witje – Aporia crataegi


De nacht wordt een klein drama. Het weer wordt verschrikkelijk slecht met windstoten, onweer en heftige regen en alle twee kijken we bijna scheel van de slaap. Na een opgebroken weg waardoor we via Frankrijk moeten rijden besluiten we 100 kilometer voor de eind bestemming een uurtje te gaan slapen. Compleet door de wekker heen worden we 3 uur later wakker… Eenmaal aangekomen op de juiste plek blijkt er door het slechte weer geen vlinder meer te vinden te zijn. Dus doorgereden naar huis en op tijd het bed in gedoken.

Nu aankomende vrijdag met het gezin op vakantie naar zuid Frankrijk, dus hopelijk weet ik ook nog wat leuke libellen te vinden dit jaar.


18-06-2012 - Zuid Belgie

Omdat het verschikkelijk slecht weer in en met een beetje pech ook blijft heb ik afgelopen donderdag maar eens een dagje vrij genomen. Het weer was deze dag best ok, dus eens een leuk uitstapje richting Belgie gepland. Eerst in zuid limburg op zoek gegaan naar libellen, maar ik kwam niet verder dan wat Variabele waterjuffer – Coenagrion pulchellumen een paar Grote roodoogjuffer – Erythromma najas. Best jammer als je om 03:00 uur je bed uit bent gegaan. Gelukkig is een van de fotos in ieder geval wel erg mooi geworden wat weer veel goed maakt.

Hierna door ricthing het zuiden van Belgie. Eerst op zoek geweest naar de Pruimepage – Satyrium pruni. Maar het bleek onmogelijk om er een goede foto van te maken. Even later een poging gedaan de Zuidelijke bronlibel op de foto te krijgen, maar het is me niet eens gelukt er eentje te zien. Al met al een aardig drukke dag voor leuke juffer foto. Volgende keer hopelijk wat meer geluk…

Variabele waterjuffer – Coenagrion pulchellum
Variabele waterjuffer – Coenagrion pulchellum




04-06-2012 - Hoogveenglaslibel – Somatochlora arctica

Afgelopen week op de terug reis vanuit de Eifel (Duitsland) besloten om nog even naar de Hoogveenglanslibel – Somatochlora arctica te gaan zoeken. Meestal heb ik alleen s morgens vroeg tijd dus dit was een mooie kans om eens overdag bij deze beestjes te gaan kijken. Dit keer erg veel geluk gehad dat ik onderstaande foto kon maken.

Nu eerst weer wachten op beter weer….. regen, regen en nog eens regen…

Hoogveenglanslibel – Somatochlora arctica
Hoogveenglanslibel – Somatochlora arctica




01-06-2012 - Drie dagen Eifel

Begin van de week ben ik samen met mijn schoonvader richting Duitsland gereden op zoek naar deRingoogparelmoervlinder – Boloria eunomia en de Blauwe vuurvlinder – Lycaena helle. Het was de bedoeling om rond zonsopkomst vlinders te gaan zoeken dus we zaten rond half 2 al in de auto.

Na een paar uurtjes rijden bleken we toch iets te vroeg op de plek van bestemming aangekomen te zijn en konden we nog even een half uurtje slapen. Daarna vol goede moed op zoek. Na 4 uur lopen helaas nog geen vlinder gevonden. (ik had dus net zo goed even normaal kunnen blijven slapen) Als de zon lekker het dal in begint te schijnen komen de eerste vlinders tevoorschijn. Ik zoek de beste plekken uit om de volgende morgen weer te gaan zoeken. De rest van de dag gebruiken we om nog wat veldjes te bekijken, maar het aantal vlinders valt erg tegen. Waarschijnlijk is het voorjaar hier toch kouder geweest dan in Nederland.

Ringoogparelmoervlinder – Boloria eunomia
Ringoogparelmoervlinder – Boloria eunomia


Na lekker geslapen te hebben tot een uurtje of 04:10 ga ik weer op pad en vind eindelijk de eerste slapende vlinder. Precies wat ik graag wilde fotograferen, een Ringoogparelmoervlinder – Boloria eunomia op de waard plant Adderwortel. Al snel vind ik een tweede exemplaar, en voor het eerst vind ik een slapende Blauwe vuurvlinder – Lycaena helle. Als de zon het dal weer in begint te schijnen maak ik nog snel de laatste fotos en al snel vliegen de vlinders weer wild in het rond.

Ringoogparelmoervlinder – Boloria eunomia
Ringoogparelmoervlinder – Boloria eunomia


Na een korte lunch richting een andere plek op zoek naar de Rode vuurvlinder. Met veel moeite weet ik 1 vlinder te vinden, maar het lijkt niet de moeite hier te blijven en we rijden verder. Nergens weet ik veel vlinders te vinden en we besluiten op tijd te gaan eten en te genieten van een biertje. Dan begint het rond 21:00 uur ook nog te regenen en dus kan ik de volgende morgen lekker uitslapen. Na de volgende dag een paar veldjes bekeken te hebben zonder al te veel succes gaan we weer terug richting Nederland. Op de terugweg zullen we in Nederland nog even stoppen om op zoek te gaan naar een libel…..


19-05-2012 - Glassnijder – Brachytron pratense

Omdat ik afgelopen donderdag toch wel redelijk enthousiast was over het resultaat ben ik van het weekend maar weer richting de Weerribben geweest. Dit keer wist ik alleen geen goede compositie te vinden waarbij ik gebruik kon maken van de opkomende zon. Helaas dus een beetje voor niks om 04:15 mn bed uit gegaan. Nog wel een uitsluipendeGlassnijder – Brachytron pratense weten te vinden, maar daar is het bij gebleven.

Glassnijder – Brachytron pratense
Glassnijder – Brachytron pratense




09-05-2012 - Korte trip noord Duitsland

Afgelopen zondag eindelijk voor het eerst weer eens een kort uitstapje gemaakt naar het buitenland. Deze keer richting noord Duitsland op zoek naar de Donkere waterjuffer – Coenagrion armatum

Voor de verandering gaan we dit keer niet midden in de nacht weg, maar gewoon rond een uurtje of half 10 ’s morgens. Na een iets wat saaie rit van een kleine zes uur komen we aan op de plek van bestemming. Het is een schitterend ven / meertje dat helemaal vol staat met Waterdrieblad en andere soorten planten. Na een klein poosje zoeken komen we de eerste Donkere waterjuffers tegen. Al met al vinden we er maar een stuk of 20, maar dat is genoeg om fotos te maken.

Donkere waterjuffer – Coenagrion armatum
Donkere waterjuffer – Coenagrion armatum


Tegen een uurtje of negen begint het al aardig fris te worden en besluiten we weer richting auto te gaan. Eerst drinken we nog even wat biertjes en nemen de plannen voor morgen door. Daarna is het tijd om te gaan slapen, dus stoel plat, dekbedje over en slapen in het bos. Het is wat primitief, maar het heeft toch ook wel wat…

Slaap plek in het bos
Slaap plek in het bos


Het wakker worden kost de volgende dag aardig wat moeite, het is tamelijk fris geweest en alle spieren doen wat pijn door de toch niet zo comfortabele autostoel. Maar rond half 6 staan we toch al weer buiten om fotos te maken. Het weer valt wat tegen, geen mist of mooie zonsopkomst helaas. Wat later breekt de zon toch door en kunnen we weer lekker ons gang gaan. Na een paar uurtjes zijn we er aardig klaar mee en kijken we nog even bij twee andere mooie locaties. Dan weer terug richting Nederland, en rond een uurtje of zes sta ik thuis weer op de stoep.


16-04-2012 - De eerste vlinder van 2012

Eindelijk is het weer zo ver!!!
Afgelopen weekend heb ik weer de eerste vlinders van het jaar gevonden en op de foto gezet. Het is wel weer even wennen dat de wekker om 05:00 uur gaat, maar ook wel weer heerlijk om ’s ochtends vroeg door de mist te lopen op zoek naar vlinders. Hieronder het resultaat, een Oranjetipje – Anthocharis cardamines. Wie weet van de week nog maar eens op zoek?

Oranjetipje – Anthocharis cardamines
Oranjetipje – Anthocharis cardamines




13-04-2012 - Google goes Diginature.nl :-)

Google heeft recent wallpapers toegevoegd aan de nieuwe versie van Chrome OS voor de Google Chromebook. Ik had de eer om drie beelden te mogen leveren. Al met al natuurlijk super leuk dat zo’n groot bedrijf mijn fotos wil gebruiken. En leuk dat er nu mensen rond lopen met mijn fotos als wallpaper.

New Google chromebook aura wallpapers
New Google chromebook aura wallpapers




28-03-2012 - Zweeds libellen boek – Hirschfeld media

Enige tijd terug heb ik fotos geleverd voor een Zweeds libellen boek dat uitgebracht wordt door Hirschfeld media. Nu de eerste update gekregen met een kleine preview van hoe het boek er uit komt te zien. (zie de foto hier onder) Geen idee wat er allemaal staat, maar het lijkt me een mooi boek te worden. Het boek wordt begin mei uitgebracht, maar dan wel in Scandinavie

Libellen boek – Hirschfeld media
Libellen boek – Hirschfeld media




22-03-2012 - Gewone pad – Bufo bufo tussen de Bosanemoontjes

Deze week toch maar eens even de tijd genomen om een leuke foto te maken van een gewone pad. Meestal loop je er gewoon voorbij, maar omdat er nu toch nog weinig leuke beesten te vinden zijn is het leuk hier wat aandacht aan te besteden. Het resultaat mag er ook best wezen voor een niet al te mooi beest. Net of er een of andere alien in de bloementuin is geland…

Gewone pad – Bufo bufo tussen de Bosanemoontjes
Gewone pad – Bufo bufo tussen de Bosanemoontjes




19-03-2012 - Star trails - Radio kootwijk

Al een lange tijd wil ik sterrensporen boven Radio kootwijk op de foto zetten. Ondertussen ben ik ook al een paar keer geweest maar telkens zonder resultaat. Afgelopen donderdag was het weer eindelijk weer eens goed, en kon ik de foto maken die ik in mijn hoofd had. Het was goed helder en de maan kwam pas laat op waardoor er voor Nederlandse begrippen veel sterren te zien zijn. Deze foto heeft in totaal een sluitertijd van ongeveer anderhalf uur en is opgebouwd uit losse opnamen van 15 seconden.

Radio kootwijk bij nacht.
Radio kootwijk bij nacht.




20-02-2012 - Kruiend ijs bij Hindelopen

Afgelopen zondag ben ik net als een paar duizend andere Nederlanders richting Hindeloopen geweest om het kruiend ijs te bewonderen. Het is toch een spectaculair gezicht om de meters hoge bergen ijs in het IJsselmeer te zien liggen. En het is natuurlijk altijd de vraag wanneer zo’n kans zich weer voor doet.

Het was wel even schrikken hoeveel mensen het zelfde idee hadden. Het was net een grote mieren hoop, en over de ijsbergen liepen al allemaal mooi bemodderde wandelpaden. Ergens op een hoekje toch een plek met weinig mensen in beeld kunnen vinden. Toen er ook nog een prachtige winterse wolk aan kwam die mooi beschenen werd door de ondergaande zon was het plaatje compleet. Al met al weer een mooie middag.

Kruiend ijs bij Hindeloopen.
Kruiend ijs bij Hindeloopen.




13-02-2012 - De winter is weer voorbij

Na anderhalve week strenge vorst is het vandaag weer helemaal voorbij. Ik had gedacht leuk wat fotos te gaan maken, maar er is toch weer eens vrij weinig van terecht gekomen helaas. De leukste foto vind ik die van mijn kleine Floor die voor het eerst aan het schaatsen is.

Dan was ik eigenlijk van plan om weer eens met de sterren aan de gang te gaan komende 2 weken. Als ik alleen de weer voorspellingen zie kan dat wel eens gaan mislukken. Komende 2 weken geen enkele heldere nacht…

Floor aan het schaatsen.
Floor aan het schaatsen.




10-02-2012 - Winter

Het is al weer bijna voorbij, maar we hebben toch even een echte winter gehad. Ik kijk er altijd wel naar uit om mooie landschap plaatjes te maken met sneeuw. Maar op het moment dat het dan echt begint te sneeuwen is het toch weer lastig een mooie plek te vinden en ook nog een aardige foto te maken. Het best wat ik er van heb weten te maken is onderstaande foto. De foto is gemaakt op 4 februari wat waarschijnlijk de koudste nacht van de hele winter was. Onderweg stond de thermometer even op -21 graden.

Verder ben in ook weer een beetje bezig met de sterrensporen. Ik heb er al weer een paar aardig koude nachten op zitten. De resultaten beginnen beter te worden, maar ik denk dat ik nog wel een of twee keer op stap moet voor het eerste acceptabele plaatje. Hopelijk hebben met een weekje of 2 weer wat heldere nachten zodat ik weer eens wat kan proberen. De volle maan die we de laatste paar dagen hebben geeft te veel licht voor goede resultaten.

Winter landschap bij Radio kootwijk
Winter landschap bij Radio kootwijk