Blog 2014 | Diginature.nl


15-04-2014 - Oranjetipje (Anthocharis cardamines)


Eigenlijk dacht ik het Oranjetipje eens een jaartje over te slaan, maar kon het toch niet laten. Bij een mooie zonsondergang even snel in de auto gesprongen en naar een mooi veldje in de buurt gereden. Met veel moeite maar een vlindertje kunnen vinden, maar dat is ook precies genoeg. De oranje kleur in de achtergrond komt van de ondergaande zon die precies tussen wat bomen door schijnt. Verder een reflectie schermpje gebruikt en de vlinder niet te donker te laten worden.

Oranjetipje - Anthocharis cardamines Oranjetipje - Anthocharis cardamines31-03-2014 - De eerste vlinder foto van het jaar (Citroen vlinder - Gonepteryx rhamni)


Afgelopen weekend weer de nodige pogingen tot fotografie gedaan. Eerst een uitstapje richting Kinderdijk, om sterren en molens op de foto te zetten. Wind, wolken en te licht dus een waardeloos resultaat. Daarna eens s'ochtends vroeg op stap geweest om Noordse winterjuffers te zoeken. Het weer was niet gek, maar ik kon geen enkel beest vinden.

Met de onderstaande Citroen vlinder (Gonepteryx rhamni) had ik meer geluk. Het beestje hangt schitterend gecamoufleerd in een mooi fris uitgelopen boom met tegenlicht. Best wel een beetje een foto waar ik al een poos op hoop.

Het seizoen is eindelijk weer lekker begonnen..

Citroen vlinder - Gonepteryx rhamni Citroen vlinder - Gonepteryx rhamni28-03-2014 - Blauwe kikkers (Heikikker - Rana arvalis)


Het is al weer even geleden dat de Heikikkers blauw waren, maar het was weer schitterend om te zien. Een paar dagen per jaar worden de mannetjes van de Heikikker mooi blauw tijdens de paartijd. Zo'n beetje elk jaar doe ik een poging hier een mooie foto van te maken maar dat valt nog niet mee. Dit jaar heb ik naar mijn idee weer een iets betere foto gemaakt dan ik al had, maar ik kijk al weer uit naar volgend jaar.

Heikikker - Rana arvalis Heikikker - Rana arvalis07-03-2014 - IJsselmeer bij Hindelopen


Na maanden geen foto gemaakt te hebben en ook niks met mijn site te hebben gedaan ben ik afgelopen weekend eindelijk weer eens op stap geweest. Dit keer ben ik eens richting Hindelopen gereden om een van de veel gefotografeerde golfbrekers in het IJsselmeer op de foto te zetten. Ik had altijd nog een paar filters die ik niet vaak gebruikte dus dit was een mooie kans om hier eens mee te spelen. Het was de eerste keer dat ik overdag met zo'n lange sluitertijd foto's maak, dus perfect zal het vast niet zijn, maar het geeft zeker een leuk effect. De gebruikte sluitertijd is trouwens 25 seconden.

Ondertussen is het schitterende lente weer geworden en kijk ik al weer uit naar de eerste vlinders!

IJsselmeer - Hindelopen IJsselmeer - Hindelopen© Copyright 2002-2013 Diginature.nl - Sitemap